Utorak 17.01.2017.
19:19
Tanjug

Bakir i Bošnjaci džaba prete: "Srpska je neuništiva, nadživeće BiH!"

Tanjug/AP
Poruke mržnje koje stižu iz BiH uništiće tu državu

Iz ovog udruženja ocenjuju da izjava nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, kojom poziva mlade Bošnjake da nabavljaju oružje za obračun sa Republikom Srpskom, nije iznenađujuća, jer je reč o osobi koja treba da odgovara za monstruozne zločine počinjene nad Srbima u poslednjem ratu i da bi to izbegao on bi da krene u novo krvoproliće i potpuno zatiranje srpstva u BiH.

Iz tog udruženja upozoravaju da bi Duraković opet gurao tuđu decu da ginu zarad njegove udobnosti i izbegavanja odgovornosti, jer on ne može da prihvati realnost postojanja Republike Srpske, zbog koje ne može da se oseća slobodnim jer strahuje od odgovornosti znajući kakve je zločine naređivao i činio.

Predsednik ovog udruženja Vojin Pavlović poručuje muslimanskim generalima, Izetbegoviću i bošnjačkim, kako kaže, kvaziistoričarima da će Srpska nadživeti BiH.

- BiH ne može opstati kao zajednička država tri naroda zbog patološke mržnje političkog i intelektualnog vrha najbrojnijeg bošnjačkog naroda i njegove želje za apsolutnom dominacijom nad Srbima i omalovažavanja i osude svega što je srpsko, ali i prema Hrvatima i drugim manjinama - ocenio Pavlović, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

On je upozorio da zbog te mržnje BiH i ne zaslužuje da bude zajednička država tri naroda.

Pavlović je rekao da srpski narod nikog ne mrzi, da želi život u miru i slobodi i da je njegova ljubav prema Republici Srpskoj jača od bilo koje armije pa i NATO-a koji muslimane gura u nova stradanja i uništenje, a korumpirani bošnjački generali to podržavaju da bi izbegli ličnu odgovornost za počinjene zločine u poslednjem ratu.

- Poručujemo da je Srpska, kao garant slobode srpskog naroda sa leve strane Drine, neuništiva - zaključio je Pavlović.

Dudaković je proteklog vikenda na skupu u Luksemburgu pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

2024 © - Vesti online