Utorak 17.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti

Ivanov rođendan u manastiru

Vesti
Bosiljčić je posetio Divjejevski manastir u čast Svetog Serafima

Međutim, ima i onih koji biraju neobična mesta za obeležavanje važnih datuma. Ivan Bosiljčić, koji u Moskvi već godinu dana snima seriju "Hotel Rusija" podsetio se kako je prošle godine rođendan proslavio u manastiru. On je posetio Divjejevski manastir koji je bio simbol razaranja Ruske crkve u sovjetsko vreme. Manastir je obnovljen i sada u svoj svojoj lepoti simboliše preporod Rusije.

- Rođen sam na praznik Svetog Serafima Sarovskog, 15. januara. Dugo, do svoje 23. godine nisam ni znao ko je Sveti Serafim. U maloj crkvi hrama Svetog Save u Beogradu, često sam još kao student, levo od oltara, stajao ispred velike pozlaćene ikone sveca kojeg jedino od svih svetih lica nisam znao. Trudio sam se da pročitam uska i visoka slova kojima je pisalo ime iznad oreola, ali jedino što sam razumeo jeste da su slova ruska. I oslikane crkvene kupole na ikoni su bile ruske. Mir u skrštenim rukama ove čudesne prilike me je zadržavao da dugo i često stojim pred njim i osećam da se starac i ja odnekle poznajemo. I onda sam jednog dana jednostavno pitao prisutne ko je taj svetac. Rekli su mi - Sveti Serafim. Kada sam pogledao u crkveni kalendar shvatio sam da sam rođen na dan ovog sveca - napisao je Ivan na društvenim mrežama i podsetio se svog putovanja u Divjejevski.

Za razliku od njega, moda među pevačima je da rođendane slave na koncertima sa svojom publikom. Ovu tradiciju već godinama neguju Miroslav Ilić, koji svakog 10. decembra nastupa u Centru Sava, Aca Lukas koji povremeno i "preskoči" rođendanski koncert u Areni 3. novembra, dok je Lepa Brena 56. rođendan u oktobru proslavila na nastupu u sarajevskoj Zetri.

Kada se umorila od nastupa, ona se sa suprugom Bobom Živojinovićem otisnula na egzotično putovanje put Tajlanda, početkom decembra, gde su proslavi 25 godina braka. Ali nisu išli sami već su poveli i svoje sinove Stefana i Viktora, kao i Bobinog sina Filipa i njegovu devojku Aleksandru Prijović.

Januar mesec slavlja

Emina Jahović i njen suprug Mustafa Sandal kažu da je januar za njih mesec slavlja. Oboje slave rođendane i to Emina 15. januara, Mustafa četiri dana ranije, a između, tačnije 13. januara slave godišnjicu braka.

- Ako izuzmem rođendane sinova, svi ostali važni datumu su mi u januaru. Suprug se uvek trudi da mi priredi neko neobično iznenađenje, mada ja najviše volim mirnije varijante - dobar restoran i dragi ljudi od porodice do prijatelja na okupu i ja sam srećna - rekla je Emina.

Glamuroznim slavljima nisu skloni ni Željko i Jovana Joksimović. I oni su u sličnoj situaciji, samo što je za njih april mesec slavlja, koji počinje proslavom rođendana njihovog sina Koste, 10. aprila, potom sledi Željokov (20. april), pa Jovanin rođendan pet dana kasnije. Jedino nije poznato kada slave godišnjicu braka - krajem januara, kada su se vanečali na Maldivima ili sredinom septembra kada su se zakleli na večnu ljubav u crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu. A, možda slave oba datuma.

Nole peva za Jelenu

Najbolji srpski teniser ne krije koliko voli svoju suprugu Jelenu, pa je par prošle godine organizovao zajedničku proslavu rođendana. Kako je Nole rođen 22. maja, a njegova žena 17. juna, rođendane su zajednički proslavili 12. juna u Beogradu. Delić atmosfere sa slavlja Nole je podelio sa svojim fanovima na Fejsbuku, a teniser je i zapevao za svoju ženu i to hit "O svemu mi pričaj ti", Milana Topalovića Topalka.

2024 © - Vesti online