Utorak 17.01.2017.
05:30
Vestionline

Mali trikovi za kožu koje preporučuju supermodeli

pixabay.com
Najbolje je poslušati savete onih kojima je lepota profesija

Za beskprekoran izgled supermodela zaduženi su sledeći mali trikovi:

Očistite lice od previše šminke
Nakon nošenja mnogo šminke, pogotovu pudera, pore se mogu začepiti što dovodi do pojave bubuljica. Zato je dobro da sa vremena na vreme zagrejete vodu, stavite u nju čaj od nane, peškir preko glave, a lice preko posude. Tako ćete otvoriti pore i očistiti lice.

Trik za bubuljice
Kada vam se pojavi bubuljica, stavite na nju pastu za zube i ostavite da deluje neko vreme, a zatim isperite. Ovaj trik koristi većina modela kada treba da deluju brzo.

Pilinzi i maske
Koliko svojoj koži posvetite vremena toliko će i delovati negovano. Korisno je da s vremena na vreme upotrebljavate i maske, ali i da radite pilinge. Tako ćete oporaviti kožu i učiniti je sjajnom.

Same svoji majstori
Umesto da bacate pare na skupe proizvode, nekad možete sami napraviti svoju masku. Među modelima su posebno popularne maske sa avokadom i medom. Ovo možete praktikovati dva puta nedeljno, a rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko dana.

Zdrava ishrana
Modeli jako vode računa o tome šta jedu, što pak utiče i na kožu. Birajte zdrave namirnice i pijte često vodu koja je jako važna za hidrataciju kože.

Izbegavajte alkohol
Većina modela izbegava alkohol jer on ima loš uticaj na kožu. Ukoliko ne možete da odolite da popijete po neku čašicu, onda ga obavezno kombinujte sa čašom vode.

Zategnite kožu ledom
Zvuči bolno, a i jeste, ali većina modela praktikuje ovu metodu. Naime, led je dobar jer brzo zategne lice, a i dovodi do brže cirkulacije krvi.

2022 © - Vesti online