Ponedeljak 16.01.2017.
17:36
Vestionline

Merkelova poručila Trampu u čijim je rukama sudbina Evrope

Reuters
Angela Merkel

- Evropljani svoju sudbinu drže u sopstvenim rukama - naglasila je Merkelova, prenele su agencije.

Merkel je navela da će raditi na tome da preostalih 27 članica Evropske unije ojačaju svoje ekonomije i suoče se sa budućim izazovima, među kojima je i borba protiv terorizma.

Merkel je prokomentarisala i Trampovu kritiku njene migrantske politike, kratko rekavši: "Lično čekam inauguraciju američkog predsednika. Potom ćemo, naravno, sarađivati sa njim na svim nivoima", prenosi Rojters. 

Donald Tramp je rekao da veruje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka. 

- Mislim da ljudi žele...sopstveni identitet, pa ako me pitate...mislim da će i ostali izaći - rekao je Tramp u intervjuu za londonski Tajms. 

On je ocenio da je na rezultat referenduma, održanog u Britaniji u junu prošle godine, uticao priliv izbeglica u Evropu, gde je prošle godine ušlo više od milion ljudi, preneo je AFP. 

- Da nisu bili primorani da prihvate sve izbeglice...sa svim problemima koje oni nose, mislim da ne bi bilo Bregzita. To je kap koja je prelila čašu - naglasio je Tramp. 

Govoreći o izbeglicama u Evropi, Tramp je rekao da bi njihov dolazak mogao da izazove raspad EU. 

2024 © - Vesti online