Ponedeljak 16.01.2017.
12:14
Tanjug, Vestionline

Gvardiola: Daleko smo od titule, nisam navikao da gubim

Reuters
Primaju mnogo golova: Pep Gvardiola

Mančester siti je juče na Gudisonu doživeo najubedljiviji poraz u poslednjih devet godina, a španski stručnjak nije mogao da sakrije da mu je sadašnja situacija najteža u karijeri.

- Čelsi ima veliku prednost, 10 bodova je mnogo. Drugi nam beži tri boda i to je dostižno. Stvaramo dosta prilika, ali imamo problem u realizaciji. Takve stvari su problem u glavama igrača, moramo napornije da treniramo i budemo mentalno jači - rekao je Gvardiola za Skaj Sport.

Gvardiola dodaje da se prvi put susreće sa problemima u odbrani, nakon što su "građani" primili čak 26 golova na 21. utakmici u engleskom prvenstvu.

- Imao sam nekoliko sličnih situacija u prošlosti, ali nijednu kao ovu. Kada u osam godina osvojite sedam titula, navika je da se stalno pobeđujete. Moram da pronađem pravu soluciju da moji igrači opet krenu sa pobedama. Srećan sam u Mančesteru, ali prvi put u karijeri primam mnogo golova. To mi se nije dešavalo, moram da pronađem razlog tome - zaključio je Gvardiola.

Fudbaleri Mančester sitija trenutno su peti na tabeli Premijer lige, a u narednom kolu dočekuju drugoplasirani Totenhem na Etihadu.

2024 © - Vesti online