Nedelja 15.01.2017.
20:02
blic.rs

Propevao u policiji: Uhapšeni vlasnik "Havane" desna ruka Luke Bojovića

MUP Španije/Promo
Luka Bojović (Foto: Arhiva)

Popović je, prema podacima koje su sakupili operativci o Bojovićevom klanu, zadužen i za oružje. Takođe Popović je blizak i škaljarskom klanu u Crnoj Gori. Kako "Blic" saznaje, Popović je posle hapšenja zbog iznude u policiji govorio i o poslovima Bojovićevog klana.

Osim Popovića, vlasnika beogradskog kluba "Havana", pripadnici Uprave kriminalističke policije u Beogradu uhapsili su Dalibora Đorića (34) i Vojislava Kostića (33), inače pripadnike Žandarmerije, zbog sumnje da su od dvojice oštećenih pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile.

Oni se terete da su počinili krivična dela iznude i nanošenje teških telesnih povreda. Policija ih sumnjiči da su krajem decembra 2015. u beogradskom klubu "Havana", "u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra".

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog Vojislava Kostića policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke CZ, 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama marihuane.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužilaštvu u Beogradu, koje će voditi istragu.

Kod osumnjičenih 250.000 evra

U MUP-u Srbije navode da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašli mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela. Takođe, kod osumnjičenog Đorića pronađeno je više od 250.000 evra i oko 2.205.000 dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

2024 © - Vesti online