Nedelja 15.01.2017.
19:03
Vestionline, Tanjug

Kusturicu štite ruske službe bezbednosti!

V. Sekulić
Emir Kusturica

"Mesto gde provodi najviše vremena - Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj Gori, ali dobrim delom i Andrićgrad u Republici Srpskoj pokriveni su i satelitskim nadzorom uvek kad se Kusturica nalazi na tim lokacijama, ali i na putu ka njima", navodi "Pravda". 

Isti izvor dodaje da je ruska bezbednosna briga za Kusturicu pojačana nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Analitičar Miroslav Lazanski rekao je za ovaj portal da je dovođenje Kusturice u vezu sa atentatom koji se dogodio juče u Sopotu, iako to nije umalo veze sa njim, označavanje njega kao mete. 

- Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese i zbog toga je meta broj jedan za džihadiste i sve koji su protiv Srba. Povezivanje njega sa atentatom u Sopotu i tvrdnje da je njegov život bio ugrožen je označavanja njega kao mete - upozorava Lazanski.

On je potvrdio da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

- Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi hteo da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne. Svi se sećamo onog koji je popio polonijum u Londonu - kaže Lazanski.

2021 © - Vesti online