Nedelja 15.01.2017.
17:26
Vestionline

"Mila za predsednika Crne Gore, Rusija da nas pusti u NATO"

Reuters
Hoće li Milo Đukanović ponovo biti predsednik Crne Gore?

- Ja zaista mislim da živimo u vremenu u kojem on mora sa posebnom pažnjom da razmisli o svojoj kandidaturi, a da će kao osnov svoje odluke uzeti njegov ukupni rejting u javnosti. Moj će savet njemu biti da prihvati tu vrstu odgovornosti - da nastavi ono što sam ja radio, a što je on radio pre mene - kazao je Vujanović, prenose crnogorski mediji.

On je ocenio da će se odnosi Crne Gore sa Rusijom potpuno promeniti kada Crna Gora postane punopravna članica NATO-a i istakao da je Crnoj Gori mesto u Alijansi, jer je to nešto što joj prirodno pripada.

- Ja ne vidim šta bi mogla Rusija da uradi ovde da se ovde referendum dogodi. To je naše suvereno pravo, o tome odlučuje Crna Gora, o tome odlučuje parlament. A ja ne vidim nijednu mogućnost da naš parlament ne donese odluku o referendumu - naveo je Vujanović.

- Mislim da će se stav Rusije i odnos Rusije prema Crnoj Gori promeniti našim ulaskom u NATO. Tada ćemo nastaviti da razvijamo odnose baš onako kako je ruski predsednik Vladimir Putin i kazao nedavno, na temelju tradicionalnih odnosa koji traju već stotinama godina. Mislim da ćemo nakon toga i potpisati neke sporazume koji već dugo čekaju potpisivanje i koji su pokazatelj da se u Rusiji čeka ishod - naglasio je Vujanović.

2024 © - Vesti online