Utorak 10.11.2009.
10:20
Tanjug

O raspustu odlučuju epidemiolozi

Obradović je za RTS rekao da će epidemiolozi doneti odluku o nastavku rada škola. Život se ne može zaustaviti i stoga je veoma važno da postoji relacija roditelj-nastavnik-direktor škole, rekao je ministar.

Još nije izvesno da će srpski osnovci ponovo krenuti na nastavu 16. novembra
 


On je ocenio da stanje zbog gripa u prosveti "nije onako kako bismo želeli", ali da ima dovoljno vremena da deca u osnovnim i srednjim školama, ako su već inficirana virusom novog gripa i bolesna ostanu kod kuće, a ako se kod nekih pojavi taj virus, da se obrate lekaru i ostanu u svojim domovima.

Obradović je savetovao deci da iskoriste neradne dane da ne idu nigde i njihovim roditeljima da povedu računa da deca ne idu na skupove, kao što su zabave i žurke, gde bi mogle da se zaraze.

Prema njegovim rečima, dok ne stignu vakcine, kao jedini način lečenja od novog gripa primenjuju se druge mere da bi se usporilo njegovo širenje. Obradović je rekao da je juče kontaktirao sa kolegama iz Čačka i školske uprave o zdravlju troje dece i da su ti mališani dobro i da su učenici iz Vojne gimnazije, gde su, takođe, efvidentirana četiri slučaja obolevanja, juče počela da pohađaju nastavu.

Obradović je rekao da epidemiolozi smatraju da će epidemija novog gripa trajati do marta, a da se od februara očekuje i pojava sezonskog gripa tako da se moraju slušati saveti lekara i raditi na prevenciji.

2024 © - Vesti online