Subota 14.01.2017.
12:37
Vestionline

"Priznanje Kosova je strašna izdaja Crne Gore"

wikipedia.org/Anicic
Šta učiniste, "braćo" Crnogorci...

Tokom služenja molebana na Srpsku novu godinu u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Amfilohije je kazao i da Crnu Goru drži "šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći".

- Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu - rekao je Amfilohije.

On je uporedio novi svetski poredak sa krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom.

- Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije - naveo je Amfilohije.

On je ocenio i da južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspeo jer se temeljio na ubistvu Boga u ljudima.

- Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je - kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dodajući da je to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

2024 © - Vesti online