Petak 13.01.2017.
18:01
Z. M. - Vesti

Odao bajkera za 10.000 evra

Reuters
U bandi postoji krtica

Jedan visokorangirani član gornjoaustrijske podružnice Anđela pakla, prema pisanju bečkog "Kurira", izbačen je iz kluba i stavljen na listu nepoželjnih.

Ovaj 49-godišnji penzioner je svog nemačkog kolegu Markusa M. odao policiji zbog novčane nagrade od 10.000 evra, koliko je bilo raspisano za Markusovo hapšenje, pretpostavljaju Anđeli pakla. Inače, koga bajkeri stave na listu nepoželjnih i izbace ga iz svojih redova, taj se, praktično, odmah nalazi i na listi za odstrel, zbog čega živi u stalnoj opasnosti od napada.

Saznanje da među bajkerima postoji izdajnik posebno je zanimljivo jer je time prekršeno bajkersko pravilo da se ne izdaju "braća", a posebno ne Markus M. koji je ubio člana Ujedinjenih tribuna, bajkerske bande koju sačinjavaju uglavnom ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Ujedinjeni tribuni su u Austriji bili prijatelji s Anđelima pakla, ali nedavno su bili umešani u pokušaj ucene u Koruškoj gde su Tribuni pokušali da iznude novac od "poslovnog partnera" Anđela pakla, kako bi prešao u njihove redove.

2024 © - Vesti online