Petak 13.01.2017.
16:00
Tanjug, Vestionline

MUP: Uhapšeni Ristić i Bogićević po poternici Crne Gore

Tanjug/AP
Ovako je izgledalo hapšenje u Podgorici za vreme izbora

Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje poternice početkom decembra 2016. godine za dvojicom državljana Rusije i dvojicom državljana Srbije - Ristićem i Bogićevićem koje sumnjiči da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Crna Gora vodi postupak protiv grupe od 18 državljana Srbije i dvojice državljana Rusije, a većina ih je u pritvoru u Podgorici. 

Kada Srbija bude dobila neophodnu dokumetaciju u skladu sa bilateralnim ugovorom o izručenju državljana koji ima sa Crnom Gorom, onda će biti nastavljen postupak u vezi sa zahtevom te države za izručenje dvojice srpskih državljana, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović. 

Odgovarajcući na pitanje novinara u Vladi Srbije, povodom raspisane poternice Crne Gore za državljanima Srbije Nemanjom Ristićem (43) iz Beograda i Predragom Bogićevićem (47) iz Kragujevca osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora, Kuburović je istakla da ministarsto pravde nije nadležno da postupa sve dok lica ne budu pritvoru. 

- Kada lica budu u pritvoru, treba da zvanično dobijemo zahtev od Crne Gore za izručenje što se u ovom slučaju još nije desilo. Jedino je raspisana poternica neuredno bila dostavljena Ministarstvu pravde na mišljenje - navela je ministarka pravde.

2020 © - Vesti online