Petak 13.01.2017.
12:00
Tanjug

Dženkins: Ceo tim je junak

Tanjug
Čarls Dženkins tokom slavlja sa saigračima

Dangubić: Još mnogo rada do ostvarenja sna

Nemanja Dangubić je naglasio značaj pobede nad vicešampionom Evrope.

- Izgubili smo sve prethodne duele, ali sada smo savladali i njih i sebe. Dobili smo dodatnu dozu samopouzdanja pred nastavak Evrolige, ali moramo još mnogo toga da uradimo kako bismo došli do onoga što navijači priželjkuju - rekao je Dangubić.

Amerikanac je 12 sekundi pre kraja pogodio šut za distance za vođstvo Crvene zvezde i izrastao u heroja meča, da bi u poslednjem napadu Ognjen Kuzmić blokirao Ekpea Judoa za veliko slavlje u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Akcija je bila za mene, stvorio sam dobru poziciju i pogodio. Nisam ja junak, ni Kuzmić, već ceo tim. Zajedno smo uradili mnogo stvari i nemoguće je izdvojiti jednog - rekao je Dženkins posle utakmice.

Dženkins, koji igra treću sezonu u Crvenoj zvezdi, sa izletom u milanskom Armaniju, naglašava da je utakmica bila iscrpljujuća.

- Fenerbahče je izvanredan tim, posebno u odbrani. Pružili smo veliki napor, bili koncentrisani tokom svih 40 minuta... Oni su se vraćali iz minusa, preokrenuli, ali smo reagovali i presrećan sam zbog trijumfa.

Crvena zvezda je na sedmom mestu na tabeli Evrolige sa skorom 9-8, a sledećeg četvrtka gostuje ekipi Makabija u Tel Avivu.

2024 © - Vesti online