Sreda 23.06.2010.
12:10
Vestionline, Novosti

Ivković vodi Olimpijakos!?

Grčka štampa više nema dilemu ko će biti novi trener Olimpijakosa – Dušan Ivković. Gotovo svi mediji su “plotinski”, objavili da, pošto je Real odbio da pusti Etorea Mesinu, Olimpijakos je odmah započeo pregovore sa selektorom srpske reprezentacije i da je ostalo da se utanače još samo detalji sa našim stručnjakom kako bi Ivković i zvanično postao trener kluba iz Pireja.


Niko ne sumnja da će Ivković, sa apostrofiranjem da je jedino on, 1997. doveo Olimpijakos do krova Evrope, veoma brzo Pirejece opet povesti ka vrhu, jer uz kvalitet, poseduje iskustvo, ali i da zna da vodi tim (najčešće se navodi kako je Teodosića izabcio u prvi plan na EP u Poljskoj), da odlično poznaje prilike u grčkoj košarci (bio trener Arisa, PAOK, AEK, Olimpijakosa, Panioniosa) ali sistem rada svog velikog prijatelja i kuma Željka Obradovića, koji će mu, sa Panatinaikosom biti najveći rival.

Jedino ostaje pitanje, kako će, Ivković uklopiti dve funkcije, selektorsku, u reprezentaciji Srbije i trenersku, u Olimpijakosu.

“Orlove” očekuju pripreme i SP u Turskoj, koje traje do 12. septmebra, što “oduzima” značajan deo perioda priprema “crvenih”.

Ipak, po mnogima taj bi problem trebalo lako da bude prevaziđen, odnosno Dudu bi u Olimpijakosu, za vreme pripremnog perioda menjao Vangelis Angelou.

Grčki stručnjak koji je prošle godine radio u Trikali, trenerski posao počeo da izučava kao pomoćnik Ivkovića u Panioniosu, a sarađivali su i u moskovskom Dinamu. 

2024 © - Vesti online