Petak 13.01.2017.
01:57
Vestionline

AO žreb: "Mina" na startu za Novaka, Nadal na Đokovića, Federer na Mareja

Reuters
Novak Đoković i Anđelik Kerber doneli su na žreb pehare koje su osvojili prošle godine u Melburnu

Prvi protivnik Novaka Đokovića biće Španac Fernando Verdasko, protiv kog je u polufinalu Dohi morao da spasava pet meč lopti i u 13 međusobnih duela upisao je devet pobeda i četiri poraza.

Zanimljivo je da je Rafael Nadal u Novakovoj polovini kostura, ali susret Srbina i Španca moguć je tek u polufinalu. Sa druge strane Rodžer Federer je kao 17. nosilac na strani Endija Mareja, ali Škotlanđanin i Švajcarac ne mogu da se sastanu pre četvrtfinala.

Ukoliko uspešno prebrodi prvu prepreku naredni protivnik Novaka Đokovića bio bi boilji iz duela Uzbekistanca Istomina i kvalifikanta, potom verovatno sledi dvoboj sa Špancem Karenjom Bustom (30), a u osmini finala protiv Grigora Dimitrova (15). Ako ne bude iznenađenja rival Đokovića u četvrtfinalu mogao bi da bude Grigor Dimitrov (8) ili David Gofan (11) . U Novakovoj polovini žreba je i treći nosilac Miloš Raonić, a njihov duel moguć je tek u polufinalu, ukoliko Kanađanin preskoči sve prethodne prepreke.

printscreen/ausopen.com

Viktor Troicki i Dušan Lajović se nalaze u polovini žreba u kojoj je prvi nosila - Endi Marej, ali sa njim ne bi mogli da se sastanu sve do polufinala. Prvi protivnik Troickog je teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, a potom u slučaju trijumfa ide na boljeg iz duela Australijanca Dakvorta i Italijana Lorencija. Ako se domogne trećeg kola Viktor bi ponovo mogao na duel sa Stenom Vavrinkom, četvrtim nosiocem.

Dušana Lajovića na startu očekuje dvoboj sa Francuzem Stefanom Roberom, a potom bi mogao da igra protiv Žoa-Vilfrida Conge ako ovaj teniser savlada Brazilca Monteira.

Endi Marej će na startu turnira igrati protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, potom verovatno sa Jen-Hsun Luom, a onda protiv Sema Kverija. Mogući rival u osmini finala mu je Luka Puj, a ukoliko preskoči prve četiri prepreke u četvrtfinalu Rodžer Federer koji je imao dosta sreće u žrebu. U prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta, a onda u sledećem protiv boljeg iz duela još dvojice igrača koji stignu iz kvalifikacija. Prvi ozbiljniji protivnik mogao bi da mu bude Tomaš Berdih u trećoj rundi, a porom Kei Nišikori u osmini finala.

Rafael Nadal kao deveti nosilac na startu će igrati protiv Florijana Majera iz Nemačke, a ako dogura do završnice turnira u osmini finala rival bi mu bio Gael Monfis, a u četvrtfinalu Miloš Raonić. Najbolji od navedenih u polufinalu bi išao na Novaka Đokovića.

Kompletan žreb za muške singl mečeve na Australijan openu možete da pogledate OVDE.

Kada su u pitanju dame čast srpskog tenisa će braniti Jelena Janković  koja će na startu turnira igrati protiv Nemice Laure Zigmund, a potom u slučaju uspeha sastala bi se sa boljom iz dvoboja Čehinje Sinijakove i Nemice Gerges. Od nositeljki u Jeleninoj četvrtini “kostura” nalaze se Svetlana Kuznjecova (3. kolo), Venus Vilijams (osmina finala) i Simona Halep (četvrtfinale).

Kompletan žreb za ženske singl mečeve na Australijan openu možete da pogledate OVDE.

2024 © - Vesti online