Sreda 23.06.2010.
10:30
Vestionline, Kurir

Marić: Australiji dajemo dva gola

Iako je odrastao u u "zemlji kengura“, gde je kao klinac zavoleo i trenirao fudbal, za košarkaša Partizana i najboljeg centra Evrope Aleksa Marića uopšte nema dileme - Srbija sto odsto! Štaviše, Aleks nam kaže da će „orlovi“ večeras slaviti sa 2:0, ali nije hteo da prognozira ko će biti strelac.

"Odmah da bude jasno, ja sam sto posto za Srbiju! Osećam da ćemo ih pobediti sa 2:0. Uh, ne znam ko će dati golove, ali sigurno ćemo zatresti mrežu golmana Švarcera. Nema nam druge, moramo da ih savladamo i tako sigurno prođemo u drugi krug", optimista je Aleksandar Marić.

Odmah se vidi da odlično poznaje i reprezentaciju Australije, kaže da će posao momcima Radomira Antića biti donekle olakšan jer za rivala ne igraju dva odlična fudbalera Kjuel i Mur.

"Pa, zamislite da mi nastupamo bez Vidića i Stankovića, eto toliko njima znače ova dvojica. Srbiji će tako posao biti nešto olakšan, ali daleko od toga da će trijumf doći sam. Treba biti oprezan, ali ja verujem u našeg selektora i ceo tim".


Pošto smo imali priliku da upoznamo i Aleksovog oca Stevana, uverili smo se da je reč o velikom patrioti. Centar crno-belih kaže da će u kući Marićevih u Sidneju biti vrelo.

"Navijaće žestoko, to je sigurno. Znate kako, iako smo dugo u Australiji, Srbija iz srca ne može da se izbriše", zaključio je Aleks.

2024 © - Vesti online