Sreda 23.06.2010.
08:25
Tanjug

MUP šalje operativce u Kolumbiju i Argentinu

Bolivija: Trojica Srba izginula u obračunu narko-kartela

Dačić, koje je nedavno boravio u državama Latinske Amerike, istakao je da kriminalne grupe iz Srbije i regiona borave u tim zemljama, jer je trgovina kokainom profitabilnija od trgovine heroinom. Prema Dačićevim rečima naši kriminalci zadaju velike probleme policiji, pre svega zbog jezičke barijere.

"Dogovor je da pošaljemo operativce koji bi pomogli u praćenju naših kriminalnih grupa. Kolegama iz Latinske Amerike ponudili smo i korišćenje naše baze podataka kako bi mogli da utvrde indetitet predstavnika tih grupa", rekao je sinoć ministar i dodao da će najverovatnije sličan sporazum do kraja godine biti potpisan i sa Kolumbijom.

On je ukazao i da je interes svih da se uspostavi saradnja sa Crnom Gorom i reši pitanje o tome gde se nalazi Darko Šarić.

Dačić je istakao da je još 2005. godine operativnom obradom Šarićeva grupa klasifikovana kao prijepoljska kriminalna grupa. Kaže da su nedostajali krunski dokazi, ali i da "očigledno nije postajala spremnost" da se krene u oštar obračun sa tom kriminalnom grupom.

2024 © - Vesti online