Sreda 11.01.2017.
19:09
Vestionline, Sport klub

Bogdanović: Znamo kako Zvezda igra, ali iznenađenje je moguće

M. Todorović
Ponovo u Beogradu, ponovo u duelu sa velikim rivalima

- Vraćamo se u Beograd gde igramo protiv Crvene zvezde. Kažem 'vraćamo se' jer su neki od nas iz Srbije, a neki su i živeli u Beogradu. To će biti poseban dan za nas. Prošle godine smo igrali 8. januara, što je odmah posle 'srpskog Božića', a ove godine igramo dan pre srpske Nove godine, koja je u petak. Za nas je to specijalan dan, i dobar momenat da igramo protiv njih. Zvezda je u sjajnoj formi, boriće se za plej-of, a navijači su spremni da im pomognu u tome. Srpski navijači su sjajni, neverovatni. Oni prate klub i kada igra očajno, ali kada igra dobro podržavaju ga još više - počeo je svoju priču Bogdanović u blogu koji je napisao za sajt Evrolige.

Bogdanović, kao nekadašnji košarkaš Partizana, osvrnuo se i na uvek zanimljivu temu velikog rivalstva sa crveno-belima i kako to on i saigrači rešavaju u Fenerbahčeu.

- Mnogi od nas su živeli u Beogradu, a Jan Veseli ima i devojku koja je Srpkinja, i zbog koje je s vremena na vreme tamo. Pero Antić je nekada igrao u Beogradu, a Željko, Kalina i ja boravimo tamo. Naravno, razgovaramo o Zvezdi i Partizanu sve vreme. Moram da kažem da odnos nije 50-50: Ja, Jan Veseli, Željko Obradović i pomoćni trener Vladimir Androić smo 'za Partizan', dok su Pero Antić, Nikola Kalinić i kondicioni trener Predrag Zimonjić na strani Zvezde. Kada naša ekipa pobedi, odmah javljamo drugoj grupi. To je sve normalno, tako je u svakoj zemlji, dobro, mi možda malo preteramo - iskren je srpski košarkaš.

O samoj utakmici, koja je nam programu u četvrtak od 20.45 sati ubojiti bek piše:

- Biće teško protiv Crvene zvezde. Pobedili su nedavno CSKA i Real kao domaćini, i neće nam biti lako. Mnogo puta sam igrao protiv njih, a njihova košarkaška filozofija je agresivna odbrana i pametan napad. Poštuju se međusobno i tačno znaju šta je čija uloga u timu. Ko je zadužen za koji detalj u igri - skokove, odbranu, šuteve, pik end rol, sve. Sve ih dobro znamo, znamo kako igraju, ali ipak mogu da nas iznenade. Marko Simonović ima sjajnu sezonu i igra sa puno samopouzdanja. Šutira bolje nego ikad, pogotovo u ključnim momentima, ali i mi imamo sjajne defanzivce, koji mogu da ga zaustave. Spremni smo za meč, i mislim da je ovo prvi put u sezoni da je ceo tim zdrav. Sezona je bila duga, i već smo u 17. kolu od 30. Ligaški deo će se ipak brzo završiti. To je kratak vremenski period i mi moramo da igramo sve bolje. To je moglo da se vidi i protiv Armanija, pokušavali smo da promenimo neke stvari, što se tiče kretanja lopte i u odbrani. To i ja želim, da treniramo vredno i postajemo bolji tim, jer će od sada svaki meč biti važniji od prethodnog. Ako budemo vredno radili, isplatiće se. U to sam siguran - zaključio je Bogdanović u blogu na sajtu Evrolige. 

2024 © - Vesti online