Sreda 11.01.2017.
18:01
B. S. - Vesti

Rafal u ubicu iz Nemačke

pixabay.com
Sačekuša u Podgorici

Dukić se u momentu napada nalazio na 15-dnevnom dopustu koji mu pripada po zakonu budući da je izdržao dve trećine od ukupno 12 godina zatvora na koliko je pravosnažno osuđen zato je pre 13 godina u Karlsrueu ubio Nemca Helmuta Mikolaeka, i to, kako stoji u optužnici, za račun i po nagovoru braće Dejana i Dragutina Jelića i uz pomoć braće Borisa i Tomice Ćirovića, a sve zbog "rata" koji je izbio oko prostitutke i u koji je bio direktno upleten i Nemac Gerd Grim.

Dukićev pomagač u ubistvu, Saša Bošković (37) iz Sutomora, koji ga je, po priznanju Dukića, telefonom navodio iz susednog lokala dok je on prilazio Mikolaeku da bi mu iz neposredne blizine ispalio dva metka u glavu, tada je u odsustvu osuđen na deset godina robije.

On se, međutim, predao policiji tek krajem 2015. i ovih dana bi trebalo ponovo da mu se sudi, a Dukić će, naravno, biti ključni svedok. Policija zbog toga sumnja da je neko pokušao da ukloni Dukića, a ne isključuje se ni mogućnost da je to možda i "pozdrav" braće Jelić koji u Nemačkoj izdržavaju doživotnu robiju.

2024 © - Vesti online