Utorak 10.01.2017.
18:53 >> 20:36h
Vestionline

Srbija dobila novog selektora!

A. Čukić
Igrač-selektor: Nenad Zimonjić

To je odlučeno na sednici Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije koji je održan u utorak u popodnevnim satima. Obradović je na mestu selektora bio od 2007, a najveći uspeh naša reprezentacija je ostvarila 2010. godine, kada je osvojena "salatara". 

SPEC. Nenad Zimonjić već ima trenersko iskustvo jer je nacionalni tim predvodio sa klupe 2003. godine.

Zimonjić je najbolji dubl igrač Srbije, u karijeri je osvojio 53 titule u dublu i miksu. Rekorder je po broju nastupa za reprezentaciju Srbije, odigrao je 69 mečeva i ostvario 41 pobedu i 28 poraza. Od 1995. je član nacionalnog tima.

Zimonjić će sa klupe predvoditi Srbiju u meču 1. kola Dejvis kupa u Nišu (3. do 5. februar) kada će naši teniseri, bez Novaka Đokovića, igrati protiv Rusije.

- Uzimajući u obzir to da selektoru Dejvis kup reprezentacije Bogdanu Obradoviću 21. januara 2017. ističe mandat, Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije imenuje dugogodišnjeg reprezentativca Nenada Zimonjića. Na istoj sednici je Upravni odbor TSS u skladu sa svojim aktima doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije - navodi se u saopštenju TSS-a.

2024 © - Vesti online