Sreda 11.01.2017.
02:30
mondo.rs, Vestionline

Ovoga se stidimo u seksu!

pixabay.com
Sve češća pojava je da žena ili muškarac ima problem u odnosima sa partnerom koji ne želi da reše jer se stide

Nije lako prevaliti preko usta "ne mogu da doživim orgazam" ili "ne mogu da doživim erekciju".

Ipak, stid da to priznamo ne bi trebalo da nas natera da rešenje tražimo na interenetu jer bismo time, pre svega, mogli da naškodimo svom zdravlju.

- Žene se stravično stide. One često kriju seksualne probleme svog partnera jer to doživljavaju kao svoj poraz. Neretko im muškarci nametnu stav da su one u problemu, a ne oni. Osim toga, kada muškarac ima problem sa orgazmom, na primer, za njega je tu kraj, on mora da potraži pomoć, a žene mogu da odglume, a onda završe započeto pod tušem, recimo. Tako da, muškarci češće traže pomoć od stručnjaka nego žene - kaže urolog-seksolog dr Aleksandar Milošević iz "Polimedik" klinike.

Ipak, on dodaje da sve češće dolaze mlade devojke, a glavni problem je što ne mogu da dožive orgazam sa partnerom.

- Prvo pitanje je da li masturbiraju, a odgovor je najčešće "ne". Onda kroz razgovor tek posle priznaju da se samozadovoljaju i da tada lako dožive vrhunac. Tu je lek da neko vreme prekinu masturbaciju jer time zadovolje svoje seksualne potrebe, a onda se gube partnerski odnosi - poručuje doktor Milošević.

On ističe da je važno da žene češće dolaze kod lekara jer seksualne disfunkcije nisu retkost u Srbji.

Naime, oko 50 odsto žena ima problem da doživi orgazam, a isto toliko muškaraca ima problem sa erektilnom disfunkcijom.

Mnogi zbog sramote da dođu kod lekara naručuju putem interneta lekove za potenciju, što je velika greška prema mišljenju stručnjaka.

- To je najgora stvar i to je mana Interneta. Osim toga, i deci je sve dostupno, a ako oni saznaju sve o seksualnosti sa 14 godina, šta će da rade u 60? Tada će da dođe i do analnog seksa i do ko zna čega sve, što možda i nije potrebno. Jer, mada često neće da priznaju, za većinu žena analni seks je bolno, neprijatno iskustvo, a samo manji broj uživa u tome - ističe dr Milošević.

2024 © - Vesti online