Utorak 10.01.2017.
09:16
telegraf.rs, Vestionline

Skandal u Beloj kući: Tramp postavlja svog zeta za savetnika

Reuters
Da sve ostane u porodici potrudio se i Donald Tramp (desno) koji je za višeg savetnika imenovao svog zeta Džereda Kušnera

Poput Trampa, Kušner je takođe njujorški preduzetnik na tržištu nekretnina i s razgranatom mrežom poslovnih odnosa, što bi moglo da predstavlja potencijalni sukob interesa.

Kušner, koji se 2009. godine oženio najstarijom Trampovom ćerkom Ivankom, pomogao je republikanskoj pobedi Trampa nad Hilari Klinton na predsedničkim izborima 8. novembra.

Takođe predvodi porodičnu građevinsku kompaniju “Kushner Companies”, a taj 35-godišnjak je i izdavač nedeljnika “New York Observer” kojeg je stekao kao 25-godišnjak.

Za sada nije jasno kako će na to imenovanje uticati savezni zakon protiv nepotizma koji predsedniku zabranjuje zapošljavanje članova porodice u njegovoj administraciji.

Vođa demokrata u Senatu Čak Šumer danas je izrazio protivljenje predlogu da se ove nedelje raspravlja o sedam osoba koje je Tramp predložio za svoj kabinet.

- Nagurati sva ta saslušanja u jedan ili dva dana, terati članove da trče od jednog do drugog odbora, nema smisla. Jedino što je pošteno jeste da svaki od imenovanih bude podvrgnut temeljnoj proveri - kazao je Šumer.

2024 © - Vesti online