Ponedeljak 09.01.2017.
13:59
sputniknews.com, Vestionline

"Ujedinjenje Srbije i Republike Srpske? Rusija će se pitati!"

Twitter/ilijajov95

- Rođendan i krsna slava Republike Srpske je najvažniji dan otkad se formirala RS. Dvadeset pet godina je prošlo otkako je formirana, a važno je napomenuti da je formirana u miru. To je možda malo vreme u istoriji, ali u našim balkanskim turbulencijama i svakojakom tribalizmu to je jedna ozbiljna konstanta. Osim toga, važno je jer pokušavaju da je na prilično nekorektan, a ponekada i primitivan način ignorišu i da taj dan učine sumnjivim. On se učiniti sumnjivim ne može nikako, jer nigde niko nijednom narodu, pa ni srpskom, ne može da zabrani šta će da slavi - kaže Petrov Nogo.

- Može biti i da je politizacija cele stvari sistemski način osporavanja od strane Bakira Izetbegovića, Alijinog sina. To su kontinuiteti islamske deklaracije koja je u svom glavnom stavu kazala da čim bude u većini ona će urediti svoju državu po šerijatskim zakonima - dodaje on.

- Ipak, verujem u ideju ujedinjenja Srbije i Republike Srpske. Do njene realizacije će doći, samo treba da dođe do sretnog spleta okolnosti, treba Rusija još malo da ojača i da se i za to pita, kao što će se i pitati - uveren je Rajko Petrov Nogo.

2024 © - Vesti online