Ponedeljak 09.01.2017.
11:41
blic.rs, Vestionline

Obama priznao najveću grešku i upozorio Trampa

Reuters
Barak Obama je upozorio Donalda Trampa da ne potcenjuje sistem informisanja 

U intervjuu za ABC Obama je upozorio svog naslednika Donalda Trampa, koji stupa na dužnost za manje od dve nedelje, o razlici između upravljanja i kampanje, istakavši da predsednik ne može da obavlja funkciju predsednika kao "što se vodi porodični biznis".

Intervju sa Obamom objavljen u ponedeljak, snimljen je u petak kada su i obaveštajne službe predstavile izveštaj u kome tvrde da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio hakovanje, puštanje informacija i medijsku manipulaciju sa ciljem da podrije kandidatkinju demokrata Hilari Klinton i ojača Donalda Trampa.

- Mislim da sam potcenio stepen uticaja, u ovom novom informativnom dobu, koji mogu imati lažne informacije i hakovanje na naša otvorena društva, otvorene sisteme i kako mogu da se uvuku u naše demokratske prakse - rekao je Obama.

Obama je i tražio izveštaj obaveštajnih službi, koji je predstavljen u petak, delimično zbog toga da se "razume da je to nešto što Putin radi već izvesno vreme u Evropi, pre svega u nekadašnjim sovjetskim državama u kojima se govori ruski, ali su bliske zapadnim demokratijama".

Prema njegovim rečima, mora da se obrati pažnja prilikom predstojećih izbora u evropskim državama saveznicama SAD i upozorio na moguće uticaje.

2024 © - Vesti online