Nedelja 08.01.2017.
17:10
Tanjug, Vestionline

Evo kako Tramp planira da odgovori hakeru Putinu

Reuters
Duva košava i u Americi

On je u izjavi za Foks njus rekao da je Tramp priihvatio činjenicu da u ovom konkretnom slučaju "entiteti iz Rusije" stoje iza upada u "organizaciju i operativu" Demokratske stranke.

Pribus je dodao da Tramp planira da naredi obaveštajnim agencijama da preporuče šta treba da se radi, a da će u zavisnosti od tih preporuka "možda biti odgovora" na rusko hakovanje.

Američki obaveštajni zvaničnici objavili su u petak izveštaj u kojem se navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin izdao naređenje da se utiče na predsedničke izbore u SAD 2016. godine. 

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu. 

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD-om".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD. 

2024 © - Vesti online