Subota 07.01.2017.
13:06
Vestionline, index.hr

Hrvat na stubu srama

Reuters
Kriza "čekićara", Slavenu Biliću se drma klupa

Posle katastrofalnog poraza od Mančester Sitija 5:0 na Olimpijskom stadionu, navijači su izgubili strpljenje i traže ostavku nekadašnjeg selektora "kockastih".

Utakmicu je prenosio i "BBC", pa je teškom Bilićevom porazu svedočila najšira engleska publika. Šaljivdžije su od državne televizije tražili da prekine prenos "silovanja" Vest Hama, drugi traže povraćaj novca od ulaznica, piše index.hr.
 
Na forumima gde se okupljaju navijači "čekićara", čak i oni sve brojniji koji traže Bilićevu smenu, ističu da im se on sviđa kao osoba i da su ga podržavali i pošto im je razum govorio da to više nema smisla, ali da je sada definitivno kako njegov izostanak reakcija, prekasne ili pogrešne zamene, zatim govor tela i pogled ne ostavljaju mesta sumnji da se radi o potrošenom liku, koji ne zna i ne može da podigne tim koja se sramoti iz nedelje u nedelju, a do ono malo pobeda što ima, došla je srećom.
 
Smetaju im Bilićeva lutanja i promašaji sa taktikom, odabir igrača i njihovim stavljanjem na pozicije koje im ne odgovaraju, kao i što je vidljivo da njegov prijateljski pristup prolazi kada sve ide savršeno, ali da takve metode nemaju smisla ove sezone, kada igrače treba stisnuti, što smatraju da on ne zna. Smatraju da je odgovoran za katastrofalno odrađeni letnji prelazni rok.
 
Brojni navijači navode da je Bilićev fizički izgled izmučenog paćenika, tužni odraz njegovih unutrašnjih proživljavanja i nemoći da pokrene ekipu, pa pišu da izgleda kao "hodajući mrtvac", a da jednako tako i vodi igrače. 

2024 © - Vesti online