Radost obasjala skromni dom bivšeg veterana

D. Đorđević
Presrećni i zahvalni: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

- Bogomladenac im zdravlja, veselja i radosti u njihove domove doneo. Molićemo se za njih, blagosiljaćemo te divne ljude koji misle na Dejana, a koji se i sam lavovski bori za svaki novi dan, za život - uzdiše i kazuje Vesna.

U domu Miloševića, sve je spremno za Badnje veče i Božić. Hrabra i požrtvovana majka želi da ugodi svom Dejanu. Milina je videti kako je radost ušla u skroman dom, gde smederevac pucketa i širi toplinu.

Vesna je sve pripremila da se Dejan oseća dostojanstveno uz bogatu trpezu.

- Da nije praznika mnogo toga ne bismo probali, posebno meso. Zato nam suza pođe, jer dobri ljudi pošalju novac na vreme i puno nam je srce. Znamo da nismo sami i da neko pazi da ne budemo gladni. Išla sam do pijace, onda i u marketima pazarila. Uzela sam ono što Dejan najviše voli: smokve, orahe, kesten, urme, suve kajsije, sveže voće... Umesila sam pitu od kupusa i praziluka, kupila šarana od dva kilograma. E zbog tog šarana pamtićemo ovo Badnje veče dok smo živi. Imaćemo šarana i pečenicu za Božić, potom česnicu, sve - priča sa ushićenjem Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Radosna je i što će u sobu biti unet badnjak, upaljena slavska sveća da obasja dom i njihove napaćene duše.

- Uživaćemo, sigurno. Hvala dobrotvorima na svemu, radujem se praznicima, radujem se što ćemo imati za lekove koji su mi neophodni - kaže kratko napaćeni Dejan.
Ostavljamo majku i sina da uživaju u prazniku. Kad prođu, neizvesnost se nastavlja. Mnogo novaca treba za lekove, stalne odlaske taksijem na previjanja u bolnice, na životne potrebe jer Vesna ima starosnu penziju nešto više od 100 evra.

Malo bezbrižnih dana

- Zahvaljujući našim dobrotvorima kupili smo lož ulje za agregat, pa uveče imamo struju kako bismo mogli da gledamo televiziju. Volimo zabavan program, to nam je jedina razonoda. Dejan voli istorijske i domaće filmove. Kako je počelo, od Nove godine, pa evo sada i Božića malo ćemo se nauživati - veselo će Vesna.

2024 © - Vesti online