Petak 06.01.2017.
18:01
Z. M. - Vesti

Uhapšen zbog smrti bosanskog bajkera

pixabay.com

Markus je bio predsednik u međuvremenu rasfomirane podružnice Anđela pakla u Lajpcigu, koji je zajedno sa trojicom saučesnika ubio Vejsela A, člana bajkerske bande Ujedinjeni tribuni čiji članovi su uglavnom iz Bosne i Hercegovine.

Vejsel je 25. juna prošle godine u Lajpcigu ubijen sa sedam hitaca iz pištolja. Markus, navodno, nije pucao, ali je u više navrata šutnuo ranjenog Vejsela koji je od zadobijenih povreda preminuo. Istražitelje je na Markusa M, prema pisanju medija, naveo jedan od Anđela pakla koji je posle Vejselovog ubistva bio u istražnom pritvoru, ali je potom pušten na slobodu, posle čega je "nestao"... Za Markusom je raspisana poternica u novembru, a uhapšen je tek kada su vlasti raspisale i nagradu od 10.000 evra. Nakon toga, Marksu je za svega 24 sata uhapšen u Beču!

Anđeli pakla su u sukobu sa Ujedinjenim tribunima u čijim redovima ima mnogo članova sa prostora bivše Jugoslavije. Tako se na čelu Ujedinjenih tribuna nalazi Armin Ćulum, zvani Boki, rodom iz Sanskog Mosta, koji je poznat policiji širom Evrope. Boki i njegov brat Nermin Ćulum su na čelu bajkerske organizacije koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, odnosno treću najveću opasnost u Evropi. Ova grupa se, navodno, bavi raznim kriminalnim radnjama, pa se tako, navodno radeći kao obezbeđenje u noćnim klubovima i diskotekama, članovi Ujedinjenih tribuna, ali i Anđela pakla i Bandidosa bave prodajom droge, podvođenjem prostitutki i prodajom oružja.

U akciju sa 100 policajaca

Policija je u hapšenje Marksua M. u Beču krenula sa više od 100 policajaca. Među njima su, prema pisanju medija, bili i pripadnici specijalne jedinice Kobra, a korišćena su i oklopna vozila.

2024 © - Vesti online