Četvrtak 05.01.2017.
17:14
blic.rs

Predsednik ne može na Kosovo: Otkazana poseta Tomislava Nikolića Štrpcu

Tanjug
Još uvek se na znaju razlozi otkazivanja posete: Tomislav Nikolić

Prištinske vlasti, naime, nisu dozvolile najbližim saradnicima Nikolića da pređu administrativni prelaz u Merdarima, kako bi se napravila bezbednosna procena i pripremio dolazak predsednika Nikolića, saznaje "Blic".

Saradnici predsednika bili su na Merdaru u četvrtak od 11 do 16 sati i nakon štio nisu dobili dozvolu da pređu administrativni prelaz, vratili su se u Beograd.

- Bezbednosna procena nije urađena i poseta je otkazana - naveo je naš izvor.

Tomislav Nikolić će se u petak ujutru obratiti javnosti i saopštiti razloge zbog kojih je otkazana njegova poseta Kosovu i Metohiji.

Kako navodi izvor lista, čitava situacija povezana je sa hapšenjem Ramuša Haradinaja u Francuskoj po međunarodnoj poternici Srbije.

Ranije danas, Nikolić je izjavio da će, "ako i kada pređe Merdare, na Kosovu i Metohiji biti bezbedan toliko koliko su bezbedni Srbi koji tamo žive.

- Dužan sam i hoću da sledim njihovu sudbinu. Ako bih kao predstavnik svih građana ignorisao tu obavezu Srbija bi nosila težak greh i teret za sva vremen - rekao je Nikolić za "Sputnjik".

On je rekao je da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će učiniti sve da ta veštačka tvorevina, koju podržavaju i na njoj bjesomučno insistiraju neke države sa Zapada i neke islamske države, ne postane članica UN.

2024 © - Vesti online