Četvrtak 05.01.2017.
11:29
Vestionline

Vestbruk: Nisam namerno pogodio sudiju u glavu

Reuters
Stigao do desete tehničke greške: Rasel Vestbruk

U finišu prve četvrtine, kad su igrači krenuli ka klupi zbog tajm auta, Vestbruk je prilično oštro bacio loptu ka arbitru, a pošto ovaj nije gledao u tom pravcu, lopta ga je iznenadila i skoro bacila na parket. Dosuđena je tehnička greška.

- Pozvao sam ga po imenu. Okrenuo se prema meni, a onda skrenuo pogled. Ne znam šta da vam kažem, ja nisam takav čovek. Nikad ne bih pokazao takvo nepoštovanje prema igri gađanjem sudije loptom. Nikad u životu to ranije nisam uradio. Da dobijem tehničku za tako nešto, za mene je to ludilo - rekao je Vestbruk posle utakmice. 

Vestbrukov sporni "pas" do sudije usledio je pošto u nekoliko situacija nije dosuđen faul prilikom njegovih prodora. Vestbruka su prvo opkolili saigrači i stručni štab kako ne bi prilazio sudijama, ali je on sve vreme želeo da im stavi do znanja da nije bilo namerno. Kasnije tokom utakmice prišao je Medoksu i izvinio mu se. Prvi sudija utakmice Šon Korbin obrazložio je situaciju.

- Umesto da Vestbruk doda loptu najbližem sudiji, on je bacio na deo terena gde se Tre nalazi, a ovaj ga nije gledao. Lopta ga je pogodila u lice i nema dileme da je to tehnička greška.

Rasel Vestbruk postigao je 33 poena, ostvario 15 skokova i osam asistencija.Bila je to čak 10. tehnička greška za plejmejkera Oklahome u tekućoj sezoni i po tome je prvi u NBA ligi. Po osam ih imaju Demarkus Kazins, Diandre Džordan i Džon Vol. Igrač koji zaradi 16 tehničkih grešaka podleže automatskoj suspenziji od jedne utakmice. 

2024 © - Vesti online