Četvrtak 05.01.2017.
09:58
Vestionline

"Dodik i Izetbegović - k'o dva jarca na brvnu"

Tanjug
Milorad Dodik

Čavić je istakao da ove godine Dan RS više nije republički praznik jer se ne nalazi u registru praznika, kao i da je odluka Ustavnog suda BiH potpuno ispunjena.

- Dodik je potpuno izvršio implementaciju te odluke i obeležavanje se vrši u tom kontekstu. Ove godine neće biti Svetog Stefana kao zvanične krsne slave RS i protokolom nije ni predviđena. Biće svečani prijem, svečana akademija i nekakva parada koja će se održati na Trgu Krajine, a sadržaj parada nije ni opisan u pozivnici - dodao je Čavić.

Čavić naglašava da je zbog inata i dnevno političkog konteksta sve prenaglašeno

- 10. januara će svi zaboraviti šta je bilo 9. januara - smatra Čavić.

Ministarstvo odbrane će odobriti učešće Vojnog orkestra OS BiH - bend Banjaluka, na ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. januara 2017. godine, između ostalog odavanju počasti i polaganju venaca palim borcima Vojske RS i civilnim žrtvama rata.

Dodik je rekao: "Sve ili ništa od OS BiH", a reakcija je pristigla od Izetbegovića koji je rekao da "učešće pripadnika OS BiH ne dolazi u obzir".

- Ne mogu ja biti arbitar između dva jarca na brvnu. Niti jednom niti drugom 9. januar ne predstavlja intimno ništa bitno, osim za dnevno politička previranja. Obojica imaju političke ambicije u narednim godinama, posebno za izbore 2018. godine, pa zagrevaju emocije glasača i od ovoga pokušavaju praviti ono od čega će se svake godine praviti trzavice - tvrdi Dragan Čavić.

- To je postao kontinutiet zbog kojeg trpe građani ove zemlje, jer ljudi koji iz udobnog i komfornog miljea proizvode strahove kod običnih ljudi. 9. januar bi trebalo da bude dan kada se s pravom slavi Dan RS. To je praznik i nikome ne bi trebalo da smeta. Trebalo bi slaviti mir i toleranciju - zaključuje on.

2024 © - Vesti online