Sreda 04.01.2017.
14:47
Vestionline

"Ličnost godine nisu ni Tramp, ni Putin, već besmrtni ruski policajac" (VIDEO)

Youtube/A scream
Ruski heroj Magomed Nurbagandov

Magomeda su zarobili militanti u Dagestanu i, zajedno sa bratom, surovo ubili u šumi ispalivši im po metak u glavu. Sve to su teroristi snimili kamerom radi umnožavanja na islamističkim sajtovima.

Magomed je sa bratom Abdurašidom zarobljen i opljačkan. Jedan od terorista video je Magomedova dokumenta i policijsku značku, zbog čega su on i brat i pogubljeni. Ubice su kažnjene, nakon što su službenici ruske policije opkolili šumu i ubili ih.

U telefonu jednog od terorista pronađen je i video-snimak na kojem teroristi naređuju Nurbagandovu da se javno odrekne zemlje i policije, što je on odbio, uprkos tome što mu je cev pištolja bila prislonjena na glavu.

Ubice su ga terale da poruči kolegama da daju otkaz u policiji, na šta je on odgovorio: "Braćo, nastavite sa radom!". Posle toga terorista mu je pucao u glavu i ubio ga.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je posmrtno Magomeda Nurbagandova u septembru prošle godine.

Mediji u Rusiji navode da je smrt Nurbagandova učinila besmrtnim. On ostaje upamćen kao policajac koji je hladno odbio zahtev teroriste uprkos smrtnoj pretnji. Bio je na kolenima, ruku vezanih na leđima i čekao smrtonosni metak, ali nije prihvatio da kaže ono što je od njega traženo.

2024 © - Vesti online