Sreda 04.01.2017.
11:28
informer.rs

Šešelj pisao Hagu: Bramercu neće biti dobro kad vidi kako ga je "častio"

Tanjug
Žestoko opleo po Seržu Bramercu: Vojislav Šešelj

Podnesak na žalbu Bramercu, Šešelj je Hagu podneo 19. decembra i odmah ga je u celosti objavio u knjizi "Haška presuda", koja je upravo objavljena.

Kako je Šešelj izjavio ovo je njegovo poslednje obraćanje Hagu, a to je jasno naveo i na kraju svog obimnog podneska:

- Nikada se dobrovoljno neću vratiti u Haški tribunal, jer sam 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo krivicu, zato što je nema. U Hag neću ići ni na eventualno izricanje žalbene presude.

On se u odgovoru Hagu, žali i da je tužilac u zahtevu za novim suđenjem zloupotrebio svoj položaj, pre svega "brojnim neprofesionalnim komentarima", kao i da je optužujuća presuda Šešelju "opsesija Tužilaštva".

Lider radikala je ovoga puta nadmašio sam sebe kada je u pitanju obraćanje činovnicima Haškog tribunala. Ovoga puta je imao posebnu inspiraciju, a na meti mu se našao glavni tužilac tog suda Serž Bramec.

Kvalifikacije poput "je*bač koza", "svinjska glava", "magareća guzica" i "nekrštena volina" samo su deo salvi uvreda koje izneo na račun Bramerca.

Predsednik radikala podseća i da se na njegovoj oslobađajućoj presudi, koja je objavljena 31. marta 2016, radilo pune četiri godine, što je najduže u istoriji Tribunala.

Po Šešelju, žalba Bramerca, osim što ima pravne manjkavosti, nije utemeljena ni na jednom argumentu i dokazu, što lider radikala obrazlaže stavku po stavku.

Tužilaštvo smatra da Žalbeno veće treba da usvoji dokaze tužilaštva i Šešelja osudi za zločine protiv čovečnosti, zatim za zajednički zločinački poduhvat prema Hrvatskoj i BiH, jer smatra da je tome doprineo regrutujući zajedno za svojom strankom dobrovoljce za ratište.

Bramerc sada ima rok od dve nedelje da replicira.

2024 © - Vesti online