Utorak 03.01.2017.
19:22
Vestionline, b92.net

"Teško će neko da ponovi Đokovićev uspeh"

youtube.com/Tennis Love
Novak Đoković i Nenad Zimonjić prethodnih sezona činili su srpski dubl u Dejvis kup reprezentaciji

- Sezona je bila fenomenalna, ostvario je nešto što nisu u svetu tenisa od Roda Lejvera. Teško da će skoro neko opet osvojiti sva četiri Grend slema u nizu. Toliko je dugo bio na prvoj poziciji, sigurno da kao što je Novak bio željan te prve pozicije i gladan tog uspeha, sigurno je i Marej bio u toj situaciji. Kao i Novak, imao je njih trojicu da ga motivišu da to prevaziđe. Kao što je Novak imao Nadala i Federera, Marej je imao svoju trojicu. S druge strane, Noletu se desio peh sa povredom pred Olimpijske igre. Sve su to stvari koje su uticale na konačan ishod. Najvažnije za Novaka je da bude zdrav i motivisan, a rezultati neće izostati. Daće sve od sebe da se vrati na prvo mesto. Zbog rasporeda turnira i načina na koji su osvajali bodove, teško je očekivati da će pre Vimbldona doći na tu poziciju. Ali ko zna, svašta je moguće, ja mu želim da bude zdrav, a rezultati će biti tu - rekao je Zimonjić u intervjuu za b92.net.

U protekloj sezoni, Zimonjić nije imao toliko uspeha.

- Nije mi bila najbolja godina, ako ne najgora onda sigurno jedna od dve najgore sezone u karijeri. Dosta pehova, povreda, slabih rezultata iz više razloga. Ali što je najvažnije, sad sam zdrav, imam veliku želju i motivaciju za naporan rad da bih se vratio tamo gde sam bio. Mislim da i dalje mogu to da ostvarim. Početak sezone će biti neizvestan, moraću da igram sa različitim partnerima dok se ne budem probio u prvih 30 na svetu, a onda da probam da nađem stalnog partnera da igramo više turnira zajedno - istakao je Zimonjić, koji će da predvodi Srbiju protiv Rusije u Dejvis kupu.

- Meni je reprezentacija uvek bila jedan od primarnih ciljeva, igram od 1995, rado se odazivam pozivu. Tako će biti i ovog puta. Rusija je mlad, dobar, nezgodan tim, pa je važno da učestvujemo u što jačem sastavu. Igra se odmah posle Australijan opena, mala je promena rasporeda u odnosu na ranije godine, drugo kolo je odmah posle Majamija, to je već april. Potencijalni protivnici su Španci kod kuće, ili Hrvati u gostima.

2024 © - Vesti online