Utorak 22.06.2010.
13:52
Vestionline

Ferguson zvao Runija da ga opusti

"Pre nekoliko dana sam razgovarao s Runijem. Rekao sam mu da se opusti i uživa. Osetio sam napetost u engleskoj reprezentaciji. Nisam gledao utakmicu protiv Alžira. Imam osećaj da visoka očekivanja utiču na ekipu. Ponekad očekivanje može da oslabi ekipu", rekao je Ferguson i dodao:

"Sezona u Evropi bila je izuzetno teška, a pogotovo u Engleskoj. Reprezentativci se okupe tri ili četiri dana posle naporne sezone i onda moraju dugo da budu zajedno. Istina je da je vrlo teško tražiti od igrača da u takvim okolnostima daju maksimum. Nemci imaju prednost zbog zimske pauze. Oni zbog toga na SP uvek izgledaju bolje od drugih, čak i u situacijama kada nemaju jaku ekipu".

Ferguson je istakao da je očekivao loš rezultat od reprezentacije Francuske.

"Vidi se nesklad u njihovom timu. Mislim da je velika greška bila kada su objavili da Loran Blan menja Domeneka po završetku Mundijala. Ako su to već uradili, morali su Blana da priključe stručnom štabu. Mislim da bi on smirio igrače. Razočaran sam kvalitetom igara na SP. Niko me nije impresionirao", istakao je menadžer Mančester Junajteda.

2024 © - Vesti online