Utorak 03.01.2017.
15:13
Vestionline

Putin - jedini siguran pobednik na izborima u Evropi

Reuters
Sve ide na njegovu vodenicu: Vladimir Putin

Pritom, neizvesna će biti ne samo budućnost evra, već i čitava Evropska unija. Prošle godine, po mišljenju britanskih novinara, EU je nakon "bregzita“ dobila upozorenje o "predstojećoj adaptaciji“, a 2017. godine će se razjasniti kako narodi koji je čine predstavljaju sebi život"„bez britanskog dela“.

Pritom, ove godine će se izbori održati u tri od šest osnivača EU i zavisiće od pitanja koja su odredili britanski referendum. Upravo od pitanja imigracije, bezbednosti i suvereniteta. Već u martu će Holanđani izabrati članove novog parlamenta, u aprilu će se održati predsednički izbori u Francuskoj, a na jesen u Nemačkoj. Na kraju će postati jasno može li Angela Merkel zauzeti četvrti put mesto kancelara.

Pritom, navode britanski novinari, svako od ovih glasanja će uticati na budućnost.  Osim toga, sliku mogu da pogoršaju prevremeni izbori u Britaniji i Italiji. U Francuskoj će u svakom slučaju predsednik postati "Putinov pristalica“, navodi list "Tajms“.

U članku se navodi da je u Evropi nacionalizam u usponu, dok ideja naddržavnosti gubi svoj sjaj. List smatra, da će "evropski političari, ako žele da dominiraju morati da reaguju na zabrinutost uplašene manjine“".

2024 © - Vesti online