Utorak 03.01.2017.
11:11
Tanjug, Vestionline

Maljković: Odlazim jer sam emotivno i fizički ispražnjena

M. Todorović
Uzela odmor: Marina Maljković

- Posle dosta neprospavanih noći donela sam odluku da ne nastavim da budem selektor. Jedini razlog je taj što sam emotivno i fizički ispražnjena i bio mi je potreban odmor. Želim da se svim zahvalim na podršci, od prvog operativca do stručnog štaba, kao i medijima. Svi ste zaslužni za uspehe, hvala posebno igračicama i našem narodu što je bio uz devojke - rekla je Maljkovićeva na konferenciji za medije u Kući košarke.

Ona je dodala da joj je žao što neće sarađivati sa novim predsednikom KSS Predragom Danilovićem i poručila da odlazak sa mesta selektora ne znači i odlazak iz srpske košarke.

- Maksimalno ću se posvetiti Pokretu za žensku košarku. On i KSS imaće u meni najvernijeg prijatelja, nekog ko je spreman 24 sata da pomogne - istakla je ona.

Danilović je rekao da odlazak Maljkovićeve nije lepa vest, zahvalio joj se na svemu i najavio izbor njenog naslednika u kratkom roku.

- Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je sve objasnila. U potpunosti je razumem, žao mi je što nećemo sarađivati, ali život sportista i trenera je takav. Mi ćemo u kratkom roku videti ko će da zameni Marinu, jer nam sledi EP - istakao je prvi čovek KSS.

Maljkovićeva je reprezentaciju Srbije preuzela 2011. godine i vodila je do velikih uspeha - šampionske titule na prvenstvu 2015. godine i bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ona je trenutno trener Galatasaraja, a u karijeri je trenirala i Hemofarm, Partizan i Lion.

2024 © - Vesti online