Utorak 03.01.2017.
10:55
Vestionline, Tanjug

Turska na nogama: Ovaj čovek je odgovoran za novogodišnji masakr u Istanbulu (FOTO)

Reuters
Pakao u novogodišnjoj noći: U napadu ubijeno 39 ljudi

Turski televizijski kanal "Haber turk" je prethodno javio da je policija reagovala na dojavu i pokrenula operaciju u kući koja se nalazi u Zejtinburnuu. Privatna agencija Dogan je navela da su u operaciji učestvovali specijalci potpomognuti helikopetrom.

"Hurijet" je ranije objavio da je su turske vlasti utvrdile da je napadač u tom delu grada ušao u taksi i odatle se odvezao u noćni klub "Reina".

Ekipe Odeljenja za borbu protiv terorizma istanbulske policije otkrile su novu fotografiju teroriste koji je tokom novogodišnje noći izveo napad u "Reini".


Kako turska agencija Anadolija navodi na svom sajtu, na novoj fotografiji se dosad najjasnije vidi lice napadača, pošto ona otkriva najviše detalja. Navodi se da se na fotografiji, izdvojenoj iz snimka jedne od sigurnosnih kamera, jasno vide crte lica.

Turske vlasti su blizu toga da potpuno identifikuju napadača koji je tokom novogodišnje noći ubio 39 ljudi u noćnom klubu u Istanbulu, izjavio je danas zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

- Informacije o otisku pristiju i izgledu teroriste su prikupljene. On će uskoro biti identifikovan - rekao je Kurtulmuš na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je rekao da je jasno da je intervencija Turske u Siriji iznervirala terorističke grupe i one koji stoje iza njih i dodao da će Turska pojačati svoje vojne operacije u Siriji.

- Ovo je bila poruka za naše prekogranične operacije iznad štita Eufrata. Nastavićemo sa našim operacijama i našom odlučnošću - rekao je on, prenosi AFP.

2024 © - Vesti online