Nedelja 01.01.2017.
18:02
Vestionline, Tanjug

Tramp sumnja u umešanost Rusije u predsedničke izbore u SAD

Reuters
Tražiće detaljnije informacije: Donald Tramp

On sumnja i u optužbe obaveštajnih službi zbog čega je Bela kuća uvela sankcije Rusije.

- Želim da te službe budu potpuno sigurno jer su optužbe ozbiljne - rekao je Tramp u svojoj lukskuznoj rezidenciji u američkoj saveznoj državi Floridi gde je dočekao Novu godinu.

Tramp je podsetio da su obaveštajne službe u SAD pogrešile 2003. godine kada su tvrdile da Irak poseduje oružje za masovno uništavanja što je dovelo da invazije te zemlje. 

​Odlazeći američki predsednik Barak Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog mešanja u američke predsedničke izbore i naložio proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku. 

Američke obaveštajne službe utvrdile su ranije da je cilj Rusije bio da pomogne republikanskom kandidatu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra, što je Tramp odbacio, nazvavši te tvrdnje "smešnim". 

Tramp je posle Obaminog saopštenja ocenio da je vreme za "važnije stvari" i da će se naredne nedelje sastati sa zvaničnicima obaveštajnih agencija kako bi dobio detaljnije informacije.

2024 © - Vesti online