Nedelja 01.01.2017.
12:20
Vestionline

Turska na nogama: Ubijao kao Deda Mraz, nestao preobučen!

Reuters
Terorista odgovoran za napad u Istanbulu još uvek nije uhvaćen

- Potraga za teroristom je i dalje u toku. Policija je pokrenula neophodne operacije. Nadam se da će napadač uskoro biti uhvaćen - rekao je Sojlu, prenosi AFP.

AP navodi da je Sojlu kazao da je "ovo bio masakr, istinski nehumano divljaštvo". On je rekao da se veruje da je napadač napustio noćni klub "u drugoj odeći" i da je napad izvršio sam. 

Ministar zdravlja Turske Redžep Akdag rekao je da je "četvoro ranjenih u veoma ozbiljnom stanju". Ministar unutrašnjih poslova Sojlu je prethodno izjavio da je među 39 žrtava napada u noćnom klubu "Reina" bilo 15 ili 16 stranaca.

- Samo je 21 telo do sada identifikovano - rekao je Sojlu i dodao da je u toku potraga za napadačem, prenosi Rojters. 

On je novinarima kazao da je među ubijenima petoro turskih državljana, kao i da je 69 ranjenih prebačeno u bolnice. 

Klub "Reina", gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila. 

U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora. 

Privatna agencija Dogan tvrdi, pozivajući se na izjave očevidaca, da su napadači "govorili arapski". 

Na istanbulskim ulicama je u novogošnjoj noći bilo raspoređeno 17.000 policajaca, nakon serije terorističkih napada, koje su izvodili kurdski militanti i sledbenici Islamske države. 

2024 © - Vesti online