Subota 31.12.2016.
13:01
Vestionline

Putinov saradnik: Rusija nema favorita na predsedničkim izborima u Srbiji

Facebook/Srbija-Rusija
Srbija luta u svojoj politici...

Železnjak navodi da Rusija ne planira da imenuje favorite niti da daje "mentorske instrukcije" jer je to, kaže, u suprotnosti sa vrednostima i sa kulturom spoljne politike Rusije. 

- Pozivamo i zapadne zemlje da odbace nedostojne političke intrige i lobiranje u Srbiji i na Balkanu - ističe Železnjak i navodi da Rusija sa optimizmom očekuje da će sledeći legitimno izabrani predsednik Srbije nastaviti tradicionalnu politiku jačanja bratskih odnosa Srbije i Rusije i naroda u svim pravcima. 

Upitan u kojoj meri je Putin zainteresovan za predsedničke izbore u Srbiji i ima li svog favorita, Železnjak je rekao da Rusija poštuje prava i slobode građana Srbije. 

- Koju god odluku da donesu njeni glasači, mi ćemo je poštovati - kaže Železnjak, koji je i zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije, čiji je lider Putin.

On je ocenio i da Hrvatska zavidi Srbiji na MIG-ovima koje je dobila od Rusije, te da ih zato naziva "kantama".

- Takva tvrdnja zvuči pomalo čudno s obzirom na to da sama Hrvatska u svom arsenalu poseduje sovjetske lovce MIG-21 i helikoptere MI-8.  Verovatno neko u Hrvatskoj zavidi Srbiji zbog značajnog pojačanja odbrambene moći - kaže Železnjak. 

Kako je naveo, o kvalitetu ruske vojne tehnike objektivno i ubedljivo svedoči rezultat borbenih dejstava sirijske narodne armije koja ruskim oružjem i uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije upešno oslobađa zemlju od međunarodnog terorizma.

Navodeći da će Rusija uvek biti uz bratski balkanski narod, kaže da je Rusija  svesna da Srbija realizuje nezavisnost u uslovima dramatičnih događaja koji se odigravaju na Balkanu i složenih odnosa sa pojedinim susedima usled istorijskih okolnosti, kao i u uslovima pritisaka na zemlje u regionu od odlazeće administracije SAD i NATO.

2024 © - Vesti online