Subota 31.12.2016.
06:11
Vestionline

"Od Kosovske Mitrovice zavisi stabilnost Balkana"

Tanjug
Hodžaj traži da se sruši zid u Kosovskoj Mitrovici

On je u intervjuu za KTV rekao da će njegova stranka PDK povratiti većinu u opštinama koje je izgubila na prethodnim izborima i okrivio gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija za izgradnju zida u severnom delu grada.

- Povratićemo većinu gradova. Mitrovica će biti jedna od naših pobeda. Svi smo videli da kad gradonačelnik dolazi iz manje stranke završimo sa zidovima koje oni ne vide - rekao je Hodžaj.

On je dodao da ne želi da razgovara sa ljudima iz lokalne vlade.

- Mitrovica je strateški grad. Apelujem na ljude da shvate njen značaj. Ako postoji grad od kojeg zavisi stabilnost Balkana, onda je to Mitrovica - rekao je Hodžaj.

On smatra da zid u Severnoj Mitrovici mora da bude srušen jer nije deo sporazuma Beograda i Prištine. Hodžaj je ocenio i da su nedavni postupci Srpske liste nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem neprihvatljivi.

- Srpska lista je instrument Beograda na Kosovu. Ona ne predstavlja interese srpske zajednice na Kosovu  -tvrdi Hodžaj. Povodom smene Ljubomira Marića sa mesta ministra za lokalnu samoupravu i administraciju u kosovskoj vladi, Hodžaj je ocenio da je taj potez bio ispravan zbog njegovih postupaka i da se Marić ne može vratiti na to mesto.
 

2024 © - Vesti online