Petak 30.12.2016.
20:52
Vestionline

Asad odlučan da se svim sredstvima postigne sporazum o Siriji

Reuters
Spreman na saradnju: Bašar al Asad

Delegacija Saveta Federacije zajedno sa poslanicima evropskog parlamenta posetila je Damask i Hmejmim, gde je imala sastanke sa predsednikom Sirije i parlamentarcima te zemlje. Na njima je razgovarano o poslednjim događajima u Siriji, borbi sa terorizmom i nastavku međuparlamentarne saradnje.

- Naše putovanje i razgovori sa Bašarom al Asadom su se poklopili sa postizanjem dogovora o objavljivanju primirja u Siriji. Dogovor je postignut uz učešće Turske i Irana - zemalja koje imaju različite pristupe rešavanju sirijske krize. Sa tačke gledišta Bašara el Asada, to je veoma jaka konstrukcija, bez obzira na protivrečne pozicije strana… Asad je pozdravio postizanje ovog primirja i sa svoje strane izrazio čvrstu spremnost da pomogne svim mogućim sredstvima - rekao je Kosačov.

On je naveo da u Damasku smatraju da je pobeda u Alepu bila prelomna tačka u razvoju situacije u Siriji što omogućava napredak političkog procesa, moguće i uz učešće velikog broja političkih snaga u Siriji, što je i stav Bašara al Asada.

2024 © - Vesti online