Subota 31.12.2016.
02:00
Vestionline, Sputniknews.com

Evo kako bi Obama da ograniči Trampa

Reuters
Poslednji pokušaj Baraka Obame ka smeru Donalda Trampa

U četvrtak je Obama najavio proterivanje 35 ruskih diplomata, zatvaranje dva ruska diplomatska predstavništva i nove sankcija protiv šest fizičkih lica i pet subjekata zbog navodnog mešanja Rusije u američke predsedničke izbore.

- Mislim da čak i oni koji su naklonjeni predsedniku Obami u većini pitanja kažu da jedan od razloga što je ovo učinio jeste da ograniči novoizabranog predsednika Trampa - rekla je Konvejova za "CNN".

- Bilo bi veoma loše ukoliko je ovde motivacioni faktor politika. Mislim da je to često slučaj.

Američki zvaničnici optužili su Rusiju da stoji iza sajber napada protiv računarskih sistema Demokratske partije u pokušaju da utiče na novembarske predsedničke izbore u SAD u korist Donalda Trampa.

Ruski zvaničnici su više puta negirali ove optužbe, nazivajući ih apsurdnim i opisujući ih kao pokušaj da se skrene pažnja američke javnosti sa otkrivene korupcije i drugih gorućih tema u zemlji.

- Sve što smo čuli tokom izbora je "Rusija, Rusija, Rusija". Od izbora, postoje samo optužbe i insinuacije - istakla je Konvejova i dodala da ne veruje da je predsednik Rusije Vladimir Putin je "sprečio kandidata demokrata Hilari Klinton da učestvuje u Pensilvaniji, Viskonsinu i Mičigenu“.

2024 © - Vesti online