Ponedeljak 21.06.2010.
19:14
Vestionline

Kosmet zabranjuje srpske tablice!?

Bajram Redžepi


"Najdalje za dva meseca imaćemo nove tablice. Dizajn će ostati isti, ono što je bilo sporno je pitanje holograma", rekao je Redžepi, a prenosi Pres centar Gračanica.


On je naveo da je dogovoreno da u ovoj fazi budu proizvedene tablice bez holograma.


"Dva puta tender nije uspeo jer kompanije nisu ponudile tu mogućnost. I jedan veliki broj evropskih država nema te holograme. To nije neophodan elemenat za ovu fazu", naglasio je Redžepi.

Privremene kosmetske institucije planiraju da sa izlaskom novih tablica bude zabranjeno korišćenje registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije, a koje uglavnom koriste kosmetski Srbi.


Uvođenjem novih tablica narednih meseci, privremena Vlada Kosova ima nameru da izda naredbu kojom će biti zabranjeno korišćenje tablica bivše Jugoslavije.


"Jedna mogućnost je da Srbi registruju vozila sa tablicama Kosova, kao što su PZ, PR, GL, KM. Stare tablice treba da uklonimo", rekao je Redžepi.


Prema rečima Redžepija, vlasnik automobila plaća samo nove tablice, a ne carinu i porez.


Preregistracija će važiti samo za automobile sa oznakama gradova na Kosmetu, dok vlasnici automobila sa registracionim oznakama gradova u Srbiji neće moći da svoje automobile preregistruju.


Rok za zamenu tablica biće šest meseci. Tablice koje izdaje MUP Srbije će važiti na Kosovu do donošenja odluke, preneo je KiM radio.
 

2024 © - Vesti online