Petak 30.12.2016.
11:33
M. Topalović - Vesti

UEFA pokreće Ligu nacija

instagram.com

Nekadašnji generalni sekretar FSS Zoran Laković, imenovan za direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, ukazao je na činjenicu da je priča oko regionalne fudbalske lige bez osnova dobila prostora u medijima.

– Ukoliko želi da pokrene bilo koje ozbiljno takmičenje pod pokroviteljstvom, UEFA ga sigurno neće promovisati preko bilo kog tehničkog direktora i savetnika nekog predsednika u regionu – rekao je Laković u opširnijem intervjuu za “Žurnal“.

Umesto toga, evropska kuća fudbala planira da pokrene novo reprezentativno kvalifikaciono takmičenje – Ligu nacija.

– UEFA je otvorena za sve nove načine organizovanja. Ako pogledamo samo unazad desetak godina, ne postoji segment koji UEFA nije nadogradila. Kada su nacionalni savezi u pitanju, UEFA će 2018. pokrenuti jedno novo takmičenje; Ligu nacija, koja će dati prohodnost ka Evropskom i Svetskom prvenstvu – rekao je bivši funkcioner FSS, dodavši:

– Pravi se nova Liga nacionalnih saveza gde će reprezentacije biti podeljene u četiri nivoa. Kada smo pre nekoliko godina krenuli u taj projekat, ja sam tada bio sa druge strane, vrlo je bilo transparentno. Prvo je bila komunikacija unutar UEFA zatim sa savezima, pa sa klubovima, igračima, svima čanovima UEFA i onda se izašlo u medije – rekao je Zoran Laković.

2024 © - Vesti online