Sreda 28.12.2016.
18:30 >> 19:19h
Vestionline

Ana Ivanović šokirala svet (VIDEO)

Reuters
Zbogom tenisu Ane Ivanović

- Mogu da igram samo ako to činim na najvišem nivou, a kako to više nije slučaj, vreme je da krenem dalje. Tenis je oduvek bio moja ljubav, postacu ambasador sporta, zdravog života, oprobaću se u biznisu, a tu je i moja humanitarna aktivnost sa UNICEF-om. Hvala svima na podršci, nemojte da budete tužni, živela sam svoje snove - kazala je Ivanovićeva.

29-godišnja Srpkinja u svet profesionalnog tenisa ušla je sa svega 17 godina i tokom karijere upisala je 480 pobeda i 225 poraza. Osvojila je 15 trofeja od kojih je svakako najvažniji onaj na Rolan Garosu 2008. godine, koja je bila i najuspešnija u njenoj karijeri jer je 12 nedelja bila prvoplasirana na WTA listi.

Kada su u pitanju ostali Grend slem turniri na Australijan openu je stigla do finala (2008. godine), na Vimbldonu najdalje do polufinala (2007. godine), dok joj je na US openu najveći uspeh četvrtfinale (2012. godine).

Od turnirskih nagrada Ivanovićeva je zaradila nešto više od 15 miliona dolara, ali daleko više je prihodovala od sponzora koji su želeli da bude zaštitno lice njihovih brendova.

Za Fed kup reprezentaciju Srbije Ivanovićeva je odigrala 29 mečeva od kojih je 20 rešila u svoju korist, dok je u paru sa Novakom Đokovićem 2013. godine Srbiji donela trofej na Hopman kupu.

Ove godine Ana je ozvaničila svoju emotivnu vezu sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom i pretpostavlja se da je upravo to, kao i želja da se ostvari kao majka glavni razlozi odluke da u 29. godini Ivanovićeva okonča sportsku karijeru.

2024 © - Vesti online