Sreda 28.12.2016.
14:09
Vestionline

"Mali mišićavi Putin će biti jedan od najvećih pobednika u 2017. godini"

Reuters
Novinari lista Politiko iskarikirali ruskog lidera: Vladimir Putin

Na prvom mestu liste pobednika našao se novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp koji će se naredne godine zajedno sa suprugom Melanijom preseliti u Belu kuću, a portal se upitao da li će u njoj ostati "ijedan deo koji nije pozlaćen kada Trampu istekne mandat".

Na pozitivnoj listi našla se i britanska premijerka Tereza Mej koja "ima razloga za osmeh", a jedan od njih je to što će postati nacionalna heroina ukoliko se pregovori o Bregzitu završe dobro po Britaniju.

Sa druge strane, ukoliko pregovori budu nepovoljni, sebe će moći da opiše kao "borbenu Britanku koja se sukobila sa perfidnim kontinentalcima", a tada bi mogla da zakaže opšte izbore na kojima bi sigurno imala 12 odsto glasova više.

Politiko navodi da to što je na listi pobednika ruski predsednik Vladimir Putin, koga opisuje kao "malog, mišićavog muškarca koji se šepuri okolo kao kikirez", nije nikakvo iznenađenje. 

"Njegovi vojni manevri u Ukrajini i Siriji obnovili su njegovu muževnost, a demokratski prevrati na zapadu samo pokazuju kakve su svi oni lude", navodi Politiko.

Na listi mogućih pobednika u 2017. godini jesu i kandidatkinja Nacionalnog fronta na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj Marin Le Pen, koja "možda neće pobediti, ali će biti teško izbeći je i ne čuti šta ona ima da kaže".

Jedan od onih koji bi mogli da se nađu među pobednicima je i britanski ministar Boris Džonson, koji je u političkoj karijeri napravio nekoliko gafova, ali ima podršku Britanaca.

- Plavi Džonson je veoma zabavan. On uveseljava druge ministre spoljnih poslova, a u 2017. godini nema sumnje da će bez sumnje nastaviti da prkosi mnogima i nastaviti svoju veliku, sjajnu karijeru - navodi Politiko.

NATO najveći gubitnik

I lista mogućih gubitnika u 2017. godini veoma je šarolika.

Na njoj se na vrhu liste nalazi organizacija NATO, jer sa članicama koje u njen budžet ne izdvajaju ni dva odsto godišnjeg BDP-a, kasa joj je "zabrinjavajuće tanka".

Frizer aktuelnog francuskog predsednika Fransoa Olanda našao se na listi gubitnika iz jednog jedinog razloga - nakon predsedničkih izbora 23. aprila spakovaće svoje makaze i napustiti posao na kome je zarađivao 10.000 evra mesečno. 

"Čovek identifikovan kao Olivije B. tog dana spakovaće svoje makaze, štipaljke, losione, sredstva i napustiti Jelisejsku palatu, koja ga više neće videti. Nacionalna žalost", naveo je Politico.eu.

Među gubitnike ovaj medij je svrstao i aktuelnu nemačku kancelarku Angelu Merkel, za koju kaže da njena sigurna vladavina nije više tako stabilna.

"Mostovi se ruše, pobuna je u vazduhu. Gospođa M kalkuliše sa migrantskom politikom koja izaziva haos u Evropi", navodi portal.

Među mogućim gubitnicima je i sirijski narod, za koji se navodi da će teško iko u Siriji da se oseća dobro 2017. godine.

2024 © - Vesti online