Sreda 28.12.2016.
10:08
alo.rs, Vestionline

Sobaricu iz Niša odao DNK na pištolju

facebook.com/Milica Dimitrijevic
Istraga o ubistvu u Nišu još uvek traje, prva osumnjičena je Milica Dimitrijević

Sve negirala

Najnoviji šokantni detalj, koji praktično znači da osumnjičena možda nije sama počinila zločin, usledio je posle višečasovnog saslušanja Dimitrijevićeve u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, tokom kojeg je ona negirala sve što joj se stavlja na teret.

- Posle saslušanja, Više javno tužilaštvo u Nišu predložilo je da se osumnjičenoj odredi pritvor zbog uticanja na svedoke i uznemirenja javnosti. Doneta je naredba o sprovođenju istrage za dva krivična dela - ubistvo u saizvršilaštvu i ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

- Osumnjičena je negirala izvršenje krivičnih dela - izjavio je Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

On u interesu istrage nije mogao da saopšti više detalja o tome na šta se odnose sumnje za saizvršilaštvo.

Barutne čestice

Obrt u istrazi ubistva Dejanovića usledio je nakon analize forenzičkih i bioloških tragova sa lica mesta koje su prikupili kriminalistički tehničari niške policije.

Kako piše “Alo!”, ključni detalj bio je trag DNK na pištolju kojim je počinjeno ubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima, trag DNK nađen je na okviru pištolja, a dodatnu sumnju u sobaricu su potvrdile i barutne čestice nađene na njenom telu.

Ono što još nije razjašnjeno jeste šta je motiv brutalne likvidacije Dejanovića i pokušaja ubistva Jovanovića, koji je sa teškom povredom mozga već skoro dva meseca u komi.

Da li je krhka devojka mogla da likvidira jednog muškarca u punoj snazi, a drugog teško rani pucajući iz pištolja koji je prethodno morala da napuni, ne veruju njeni poznanici i prijatelji iz naselja Ratko Jović.

- Znam je odmalena veoma dobro. Bila je i u vezi sa mojim bratom. Da ostavim novčanik, ona ga ne bi uzela, a još da uzme pištolj da puca na nekoga?! - kaže jedan od komšija i navodi da je Milica u vili DND radila nekoliko meseci i da se nikada nije žalila ni na vlasnika, niti na bilo koga drugog.

2024 © - Vesti online