Utorak 27.12.2016.
21:55
Vestionline

Šreder: Svaka čast Vučiću, Srbija ide ka EU, a dobra s Rusijom

Twiiter/SerbianPM
Gerhard Šreder hvali Vučića na sva usta

- Mislim da je to uslovljeno istorijski, da je to važno, jer ako Evropa i EU taj dobar odnos sa Rusijom izgube u potpunosti, a malo su na putu ka tome zbog sankcija koje su uveli, onda to neće biti dobro za Evropu - rekao je Šreder gostujući na TV Prva zajedno sa premijerom Vučićem.

Šreder je naveo da je poznato da je uvek kada je Evropa imala i ima dobar odnos sa Rusijom na kontinentu bio mir, a da je u suprotnom situacija postajala teška.

- Vučić je čovek koji vrlo dobro zna da mora da bude orijentisan ka EU sa Srbijom i to radi vrlo dosledno, ali istovremeno ima i razumne i prijateljske odnose sa Rusijom. Ništa nije važnije od toga - zaključio je Šreder.

Prema njegovim rečima, zbog tradicionalno dobrih odnosa Srbija kao članica EU mogla bi da igra i igrala bi važnu ulogu što se tiče odnosa sa Rusijom.

Na tu temu govorio je i premijer Vučić koji je prvo naznačio da je i u tom segmentu dosta toga naučio od bivšeg nemačkog kancelara i da se inače više puta sa njim konsultovao o bitnim stvarima za Srbiju navodeći i da na primer vodeći ljudi najmoćnijih svetskih i evropskih kompanija, slušaju njegove predikcije o budućnosti.

- Ono što je važno za Srbiju i mislim da smo to dobro uradili, to je da imamo jasnu politiku - dakle to nije politika koju su imale neke prethodne vlasti, kada odu u Moskvu govore sve lepo o Rusiji, a sve loše o Evropi i Americi. A kada odu u Vašington i Brisel, govore lepo o Evropi i Zapadu, i govore sve loše o Rusiji - primetio je Vučić.

2024 © - Vesti online